Černé čaje
V dnešní době výroba černého čaje převažuje nad ostatními druhy čaje. Černý čaj se však v Číně objevil dlouho po čaji zeleném a to v důsledku hospodářského růstu vyvolaného prvními exporty v 16. století. Legendy vyprávějí, že první náklad čaje opustil Kanton (nyní Guangzhou) jako čaj zelený. Během šesti měsíců strávených na moři v nákladovém prostoru lodi však zoxidoval a v době, kdy dorazil do Anglie, byl již čajem černým. Tato oxidace zmírnila jeho hořkost a dokonale se hodila pro západní mlsné jazýčky.
Příprava
Černé čaje jsou méně citlivé na teplotu vody než čaje zelené. Louhují se při teplotě 90 - 95°C po dobu přibližně 4 minut.
Jak se vyznat v označení černých čajů? Pomůže vám náš Slovníček označování černých čajů.
Černý čaj | Banán, javorový sirup, vanilka, pohanka Cena za šálek čaje: 4,30 Kč
Černý čaj | Karamel, citron, vanilka Cena za šálek čaje: 3,48Kč
Černý čaj | Assam a Darjeeling Cena za šálek čaje: 5,10 Kč