Správná příprava čaje je pro výsledný nápoj klíčová. To platí především pro dokonale krémovou a napěněnou Matchu. K dokonalému výsledku budete potřebovat japonskou misku pro přípravu, tzv. chawan a metličku. Ke správné přípravě patří též chashaku - bambusová špachtle, kterou odměřujeme množství čaje. Nezbytné nádobí pro přípravu Matchi se vyrábí stejným způsobem již od 15. století.
Jak tedy správně připravíte Matcha čaj?
1) Jednu čajovou lžičku nebo 2 chashaku odměrky vložte do japonské misky a namočte metličku do horké vody
2) Postupně zalijte 7 cl vody o teplotě 80°C
3) Svižně šlehejte pohybem ve tvaru "M", abyste nepolámali větve šlehací metličky
4) Jakmile se vytvoří pěna, vyjměte šlehací metlu a jemně s ní rozbijte bubliny vytvořené na vrchu nápoje. Metličku nezapomeňte opláchnout vodou a nechat uschnout
5) Užijte si váš dokonalý šálek čaje Matcha :)