Povídání o čaji

Naše povídání o čaji vám přináší různé tipy jak se vyznat v čajovém světě, jaké má čaj účinky, jak se v létě čajem osvěžit nebo třeba recepty na přípravu různých dobrot s použitím čajových lístků. 

Čaj a čokoláda

Pro většinu lidí jsou v dnešní době Velikonoce svátky, které jsou spojeny s probouzením přírody. Již mnoho generací byla vajíčka a později zajíček symboly této jarní obnovy naší planety a nyní jsou základem gurmánských tradic kolem čokolády. Čokol...

Čajové sáčky - šetrně k planetě

Dammann Fréres bere udržitelnost velmi vážně. Proto jsou všechny naše čajové sáčky vyrobené ze 100 % přírodních polymerů - tzv. PLA neboli polylactic acid. PLA se získávají z kukuřice či cukrové třtiny fermentací cukrů či škrobů a následnou polymeriz...

Ochucené čaje? Otázka chuti!

V padesátých letech vytvořil Jean Jumeau-Lafond, majitel Dammann Fréres, čaj s pomerančovou příchutí, aby potěšil svou manželku. Tato směs, dnes známá jako Gout Russe Douchka, si v průběhu let získala na popularitě a byla začátkem renesance moderních...

Správná příprava čaje Matcha

Správná příprava čaje je pro výsledný nápoj klíčová. To platí především pro dokonale krémovou a napěněnou Matchu. K dokonalému výsledku budete potřebovat japonskou misku pro přípravu, tzv. chawan a metličku. Ke správné přípravě patří též chashaku - b...

Druhy čajů &neb jak se v nich vyznat

Zelený, černý, bílý, oolong, pu-erh,... Všechny tyto čaje pocházejí z jedné rostliny - čajovníku čínského, který se pěstuje v subtropickém až tropickém podnebí jako strom či keř na rozlehlých plantážích. Ale jaký je mezi nimi tedy rozdíl? Každý druh ...

Slovníček označování černých čajů

GBOP, GFOP, FTGFOP,... Jen pár příkladů pro označování různé kvality černého čaje. Ale co to vůbec znamená? A je pravda, že čím více písmen, tím kvalitnější čaj? Podívejme se nejprve na třídění čajových lístků a jejich možného využití v nápoji jako ...

Ledové čaje - naše tipy na recepty

Vylouhovány za studena naše čajové směsi odhalují všechny své jemné chutě a tóny. Osvěžující a žízeň hasící ledový čaj představuje lahodnou hru s různými kombinacemi.   Přinášíme vám naše čtyři nejoblíbenější recepty na ledové čaje. Nebojte ...

Ledové čaje - naše tipy na recepty II.

Přinášíme Vám tipy na jednoduché, osvěžující a chutné ledové koktejly z čajů Dammann Fréres, které jsou skvělou nealkoholickou volbou pro letní párty. Spojení ovoce, bylinek a čaje potěší vaše chuťové pohárky. Nebojte se s koktejly experimentovat a p...

Umění degustace

Čaj lze objevovat ještě před jeho uvařením. Nejprve se posuzuje zrakem a při degustaci si pak přijdou na své chuťové pohárky. Za zásadní považujeme několik bodů - vzhled listů, vzhled nálevu, chuť a vůni. Pojďme se společně podívat, jak správně čaj d...

Goût Russe Douchka - náš ikonický čaj

Všechno to začalo v roce 1935, kdy Jean Jumeau-Lafond - tehdy ve věku 24 let - získal svou první práci ve světě prémiového pohostinství. Pracoval na recepci jednoho z nejúžasnějších hotelů v německém Hamburku v hotelu Atlantic. Brzy se zamiloval do m...