ZMĚNA PROVOZNÍ DOBY - od 12.7. do 31.8.2022. Po - Pá: 12:00 - 18:00.

Povídání o čaji

Naše povídání o čaji vám přináší různé tipy jak se vyznat v čajovém světě, jaké má čaj účinky, jak se v létě čajem osvěžit nebo třeba recepty na přípravu různých dobrot s použitím čajových lístků. 

Ochucené čaje? Otázka chuti!

V padesátých letech vytvořil Jean Jumeau-Lafond, majitel Dammann Fréres, čaj s pomerančovou příchutí, aby potěšil svou manželku. Tato směs, dnes známá jako Gout Russe Douchka, si v průběhu let získala na popularitě a byla začátkem renesance moderních...

Správná příprava čaje Matcha

Správná příprava čaje je pro výsledný nápoj klíčová. To platí především pro dokonale krémovou a napěněnou Matchu. K dokonalému výsledku budete potřebovat japonskou misku pro přípravu, tzv. chawan a metličku. Ke správné přípravě patří též chashaku - b...

Druhy čajů &neb jak se v nich vyznat

Zelený, černý, bílý, oolong, pu-erh,... Všechny tyto čaje pocházejí z jedné rostliny - čajovníku čínského, který se pěstuje v subtropickém až tropickém podnebí jako strom či keř na rozlehlých plantážích. Ale jaký je mezi nimi tedy rozdíl? Každý druh ...

Slovníček označování černých čajů

GBOP, GFOP, FTGFOP,... Jen pár příkladů pro označování různé kvality černého čaje. Ale co to vůbec znamená? A je pravda, že čím více písmen, tím kvalitnější čaj? Podívejme se nejprve na třídění čajových lístků a jejich možného využití v nápoji jako ...

Ledové čaje - naše tipy na recepty

Vylouhovány za studena naše čajové směsi odhalují všechny své jemné chutě a tóny. Osvěžující a žízeň hasící ledový čaj představuje lahodnou hru s různými kombinacemi.   Přinášíme vám naše čtyři nejoblíbenější recepty na ledové čaje. Nebojte ...

Ledové čaje - naše tipy na recepty II.

Přinášíme Vám tipy na jednoduché, osvěžující a chutné ledové koktejly z čajů Dammann Fréres, které jsou skvělou nealkoholickou volbou pro letní párty. Spojení ovoce, bylinek a čaje potěší vaše chuťové pohárky. Nebojte se s koktejly experimentovat a p...

Umění degustace

Čaj lze objevovat ještě před jeho uvařením. Nejprve se posuzuje zrakem a při degustaci si pak přijdou na své chuťové pohárky. Za zásadní považujeme několik bodů - vzhled listů, vzhled nálevu, chuť a vůni. Pojďme se společně podívat, jak správně čaj d...

Goût Russe Douchka - náš ikonický čaj

Všechno to začalo v roce 1935, kdy Jean Jumeau-Lafond - tehdy ve věku 24 let - získal svou první práci ve světě prémiového pohostinství. Pracoval na recepci jednoho z nejúžasnějších hotelů v německém Hamburku v hotelu Atlantic. Brzy se zamiloval do m...

Aromatizované čaje - potěšení připravené s precizností

Vytvořit vyvážený aromatizovaný čaj je umění, které ovládají pouze ti nejlepší flavouristé na světě. K výrobě excelentního ochuceného čaje jsou nezbytné dlouholeté zkušenosti v oboru ochucování a samozřejmě kvalitní čajové lístky a aromata.  ...

Tajemství Bergamotu

Přestože to není příliš známý fakt, číňané už od pradávna pijí čaje ochucené. Příkladem může být zelený čaj ochucený jasmínem. A právě od čínských mandarínů dostal v 19. století tehdejší britský ministr zahraničí Earl Edouard Grey recept, který ...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení